Laleh

Big city love

Pjuh!

Pjuh!
Fick veta igår på mötet på af att min handläggare på försäkringskassan har fått läkarintyget från klockarbeget tror hon hade fått det förra veckan, så nu tror jag att det löser sig med pengar i sommar :)
för beslutet skulle tas i slutet av juni.

Mötet igår gick bra men fick väl inte veta nått nytt egentligen, men jag kommer att vara ledig till september dom kan inte göra nått tills då.
Jag kommer att bli kallad på ett möte i september.
Sen fick jag veta att imorrn är det sista dagen på mellansteget ..förutom att vi kommer att ha avslutning den 10 juni och sen far vi tjejer till göteborg nästa torsdag.

Kort på Polly från i söndags :)



En bra helg

Har haft en rätt okej helg förutom att jag mått konstigt men det är väl kanske inte så ovanligt börjar bli van .
Idha & Polly kom till grubban i fredags så jag var där då.
Polly har blivit så stor nu :)
men lika söt är hon ju.

Igår kom Isak, då for vi och hälsade på gammelmoster Ingegerd, det märktes att hon tyckte om att få besök för det var som att hon inte ville släppa oss när vi skulle fara :P
Det var, jag Isak, Idha, Polly, mamma och pappa som for dit.
Hon har en väldigt fin lägenhet :)

Vädret just nu är väldigt skumt ena stunden är det regn och ena stunden sol men som tur är så är det varmt ändå ..iaf för mig som svettas bort direkt när jag ska göra nått.
Har oxå varit en stund på grubban idag ..man måste ju passa på när Isak, idha och Polly är i stan .

Imorrn så har jag mötet på af klockan ett då ska mamma vara med och det känns ju skönt då kanske jag kan förstå det lite bättre speciellt hur det blir med jobb och sen kanske hur det ska bli med lönen för det sa dom men det är lite krångligt men det lär väl dröja innan jag får en annan lön än aktivitetsersättning och på tal om det tror ni att läkaren på klockarberget har skickat nå papper hit?
Han är då inte pålitlig :(
Men jag kanske kan ha tur att han skickade dom direkt till försäkringskassan.
Hoppas att jag får pengar i sommar blir ju som jobbigt annars.

Näe, nu dags för att sova

Inte mycket kvar nu

På måndag är det mötet jag har pratat om vi håller då till på arbetsförmedlingen.
Det är ju nämligen dom som ska hjälpa mig att hitta nått jobb så jag slipper gå via handikapp :)
Men det kommer att dröja till hösten innan dom kommer att börja söka efter nått, men det ska bli skönt att vara ledig i sommar så nu hoppas jag på att det blir en bra sommar med mycket sol så det inte blir som förra året med mest regn och kallt hela sommaren.

Det är inte mycket kvar av mellansteget nu det är tre gånger kvar om man räknar med imorgon, vi har avslutning 10 juni.
Känns konstigt att på torsdag är det exakt två veckor vi ska till göteborg.
Om ni vill läsa om det så kan ni gå in på www.grunden.se och klicka på kvinnokonferens.

Rätt låt vann :)

Har just kommit hem från Linnea var där och såg Esc.
Det var rätt låt som vann, ingen blev väl chockad att det gick dåligt för sverige.
Jag tror egentligen inte att det var just att hon sjöng opera som var grejen utan att det var låten om nån annan hade gjort den fast utan opera så hade det låtit precis som alla andra låtar vi skickar till Esc.
Tycker att vi borde byta låtskrivare till melodifestivalen inte konstigt att det blir som det blir om det är samma varje år och låter likadant varje år .

Jag och Linnea kommer försöka ta oss till Oslo nästa år på självaste Esc :) hoppas vi får oss dit och att det inte ska vara allt för dyrt men risken är väl stor att det är det .
Men min ekonomi kan ju vara bättre då och jag vill ju dit och då är jag beredd att betala för det oxå :)

Ett långt inlägg

Vet ni hur jobbigt det är att vara jag i många situationer?
Jag tror ingen kan sätta sig in i det förutom dom som har samma problem och jag har inte träffat någon som är lik mig, jag har träffat dom som har autism/ aperger men INGEN är som jag.
Jag har sett dokumentärer men ingen är som jag.
Självklart finns väl alla typiska saker för autism där men tex jag och hon på mellansteget som har asperger vi är såå olika varandra finns typ inget som är likadant.

Jag får ofta höra att jag är glad, ser pigg ut och verkar må bra men i själva verket kan ju jag må skit dom skulle inte märka det.
Sånna saker tycker jag är jobbiga att jag kan misstolkas för jag har kännt i flera år nu att allt är INTE okej .
Jag vet att jag inte visar så mycket med kropps spåk så därför så är jag svår tolkad och därför vet att det är det som att dom inte vet att jag mår skit, för jag säger inget heller.

Har fått tillbaks min smärta i axlarna /nacken och det är inte lite heller ibland men jag har inte sagt ett ord .
Men jag är jätte orolig för vad det kan vara för nått varför mår jag som jag gör och har ont jämt?
Jag tror att min oro för att det ska vara nått är för att jag förlorade tre släktingar i cancer förra året och då märker man hur skört livet är .

Just nu så är jag just hemkommen från grubban och det är inte första gången som jag far hem med en stor klump i magen fast det inte har hänt nått och jag hatar det :(
Har svårt att slappna av och tror att det kan ha göra att det är såå mycket i huvudet just nu för mycket för att jag ska klara av det .
Snart är det Göteborg och jag vet inte ens om jag ser framemot det längre tycker det känns jobbigt att fara dit.
Tycker inte om att vara borta när jag mår dåligt .

Vet ni hur mycket jag har saknat nån att prata med sen jag har mist mina släktingar och att jag kan lida för det än men då hade jag verligen behövt nån jag stod ALLTID själv när vi gick fram till kistorna tex, jag skulle vilja ha nån när jag har gråtit när jag haft svårt att sova nu händer det kanske inte så ofta nu men ibland skulle det ha varit skönt att ha haft någon att prata med eller att nån ha varit hos mig men jag har inte haft nån :(
Jag har inte så lätt att öppna mig för vem som helst eller att be nått om om nått jag kan tycka det är skit jobbigt att ringa mamma och pappa om bara enkla saker .

Jag vet att jag mest av allt saknar en pojkvän men jag är inte desperat jag vill inte ha vem som helst, sen vet jag inte om jag är redo.
Det ända jag vet är att jag är rädd att jag aldrig ska träffa nån att jag ska dö ensam.
Sen om vi kommer in på barn jag är varken redo eller vill ha barn nu men jag vill inte behlva stress göra barn för att jag är så gammal när jag träffar nån
Jag inte stressad över att skaffa barn men att träffa nån så att det inte ska bli stressigt med allt senare i livet .
Jag menar om jag är 30 när jag träffar någon och det visar sig att jag inte kan få barn osv då blir ju allt jätte jobbigt och framför allt stressigt .
För mig gör det väl inget om jag är 30 när jag får barn om ni förstår?






Cykeltur

Idag har man fått motion.
Cyklade till solbacken och dit är det ju bara nästan uppför var mer att jag svettades som störde mig iofs men då tog jag av mig så att jag bara hade t-shirt men det gick det oxå slapp iaf att svettas bort.
Det är varmt och rätt soligt ute idag men oxå väldigt molnigt vissa stunder.
Det var jag, och av ledarna på mellansteget och en till som går på mellansteget som for till solbacken.
Vi for till stigs efter att vi hade cyklat från solbacken, då åt jag lunch så idag klarar jag nog av att vänta till middan :) Är här på grubban och har oxå hunnit med att fika lite .

Till middag ska mamma & pappa göra sushi har ju bara ätit deras sushi och ja det är svårt att säga vad jag tycker om det ..men nog går det väl ner iaf ..lite jobbig mat på det sättet att man måste äta så mycket för att bli mätt.

Har blivit bjuden på fest idag men känner inte för att fara dit ..har ingen lust med att vara bakis imorrn, måste tvätta då har verkligen brist på kläder och det är aldrig kul att tvätta bakis för det har jag gjort. Sen känner jag att jag borde få andra saker gjorde och om det är fint väder så kanske man kan vara ute en stund ja allt blir så mycket enklare om man inte har festat dagen innan :)

Igår var det ju Esc och jag hade nästan alla rätt på mina gissningar om inte Danmark kom in och förstörde allt, för om Irland hade kommit med hade jag gissat rätt på alla :)i första semin hade jag gissat 7 rätt.

Mina nya glasögon


Heja Norge!

Ikväll får vi heja på Norge i ESC men efter att ha hört på alla låtar nu så tror jag inte att det ska vara så svårt eftersom det är så många dåliga låtar i andra semifinalen .
Jag hade lättare för att få ut vilka tio låtar jag ville skulle gå vidare i första semin men nu är det riktigt svårt.


Arbetsförmedlingen och klockarberget

Idag har jag varit på två möten.
Imorse var jag och hon från mellansteget som jag har mest kontakt med på arbetsförmedlingen, för att lämna endel papper.
Jag har ju kommit fram till att jag vill jobba med städ och att det ska vara i ett arbetslag men dom jobbar ju inte så varken på ISS eller Norrlandsmiljövård därför har jag tyckt att det varit jobbigt eller jag vill inte jobba själv så det har jag kommit fram till.
Nu ska jag få hjälp via arbetsförmedlingen att hitta ett städjobb om passar mig.
Han babblade om rätt mycket och jag blir lätt ur fokus när folk bara babblar men jag var rätt avslappnad och det kändes bra och förstod väl det jag måste förstå.
Om några veckor ska jag ha ett möte med mamma, pappa, två från mellansteget, en från försäkringskassan, och sen nån från arbetsförmedlingen kan nog vara han vi träffade idag .

Det andra mötet idag var på klockarberget och det är ju för att jag skulle få ett läkarintyg så att jag kan få forsatt aktivitetsersättning.
Jag hade mamma med mig och vi var först och främst tvungen att vänta i typ en halvtimme , men sen var det ju överläkaren som var med när jag fick min diagnos 2003 och då var han oxå en halvtimme sen.
Det var rätt jobbigt men speciellt när han började fråga om mina alkoholvanor, men jag fick iaf fram att jag inte är rädd för mina vanor och att sen tyckte väl mamma inte heller det ..jag menar jag festar inte ens varje helg, sen har jag sällan minnesluckor men men ......det var skönt att inte själva mötet var så långt att i slutändan så blev det väl bra .
Nu hoppas jag bara att det leder till att jag får pengar i sommar, men det är ju bara läkarintyget som fattas nu så det borde funka om nu dom skyndar sig.



Hungrig

Jag är såå hungrig.
Jag är på grubban och här har det inte funnits nått att äta :( men vi har fikat lite så det värsta hungern har väl lagts sig .
Har varit på efyran idag för att göra klart mitt personliga brev var där från 10.00-11.15 typ.
Åt inte mycket till frukost för jag mådde dåligt i morse så det är inte konstigt att jag är hungrig nu men pappa har påbörjat middan.

Har skaffat biljett till stadsfesten idag och det kändes dyrt ..hoppas nu att det blir så det var värt pengarna.
Känner mig fattig fast jag inte är det men jag har inte mycket att leva på tills jag får pengar så jag måste snåla till nästa måndag.

Nu är det ju bara nåra få veckor kvar av mellansteget och göteborg.
Känns konstigt eftersom det känns som att vi började nyss .
Just nu så vet jag inte om jag kommer att gå via arbetsförmedlingen eller via handikapp.
Ska iaf på en träff på arbetsförmedlingen på måndag.
Det var ju via handikapp som jag fick plats på klädringen sen Utisam men jag vägrar att gå till nått sånt men man kan få individplacering på ställen , det är ju en i mellansteget som har fått det på coop forum.
Jag har ju sagt att jag vill städa fast i arbetslag så då får vi se hur det går.

Äntligen!!!!!

Har jag fått en tid till klockarberget, jag ska dit på måndag.
Så nu hoppas jag att det löser sig så jag får pengar i sommar oxå.
Pappa ringde dit förra veckan för att fråga varför vi inte hade fått nån tid dit dom måste ha missuppfattat nåt eller så blev det nått fel för nu gick det ju jätte fort att få en tid .

Idag har jag hämtat mina glasögon så nu har jag dom på mig, det känns lite konstigt men det sa dom att det skulle jag göra och sen brukar det alltid ta typ en vecka innan man har vant sig vid nya glasögon.

En bra låt

Med Miss Li


Valborgs och det fina vädret

Var ett tag sedan jag skrev nu.
På valborgs så blev det fest på a-torp, när vi kom dit var det rätt många som vi inte hade träffat förut och många som var yngre speciellt tjejerna dom var typ 18-20 årsåldern.
Jag tyckjer det var rätt trevligt på valborgs vi hann till och med gå till en annan fest men där var det typ dött så vi tillbaks rätt snabbt .
Det ända som var synd var att festen var som uppdelad med alla som var där så dom som kände varandra var med varandra så att säga.
Men jag hade det rätt trevligt och var glad mest hela tiden och blev nog rätt lagomt onykter.
Det var ju bara i slutet som var mindre roligt.

I fredags så mådde jag väl sådär när jag vaknade var tvungen att spy men jag mådde rätt okej sen när jag hade sovit en stund och sen steg som jag upp vid två men istället för att njuta av det fina vädret och kanske ta och cykla till grubban så blev det slapp framför tv:n orkade bara inte göra nått så det blev en väldigt ovärd dag det där men det brukar ju kunna bli så när jag är bakis .

Jag fick iaf njuta av vädret i lördags och då passade jag på att fara till grubban ..men annars har jag inte gjort så mycket jag borde göra en massa nu när jag är ledig om dagarna men har som inte orken men ska försöka tvinga mig till det .
Idag har jag iaf varit en stund på efyran ..det var tänkt att om det var fint väder skulle vi ut och cykla vi som är lediga nu om dagarna , men det har ju regnat så det blev inget .
Nu är jag på grubban och det är för att jag har varit ute med Seja för pappa har jobbat natt men han borde stiga upp om en timme.

RSS 2.0