Stadsfest & Polly

Nu har man äntligen fått semester och det känns så grymt skönt det:)
I fredags blev det ju att skynda sig hem för att göra sig klar för att börja förfesta för att sedan fara till stadsfesten, det var jag & Linnea som gick på stadsfesten tillsammans båda dagarna.
Det började med att vi såg slutet av E.M.D när vi kom dit, sen blev det öltälten och jag drack faktiskt öl istället för cider :P men det blev så för dom tog 10 kr mer om man ville ha cider och sen tyckte jag inte att det var så jobbigt att dricka det, tog det ändå rätt lugnt i fredags.
Vi gick som runt på dom olika tälten innan vi senare på kvällen skulle se på Europe, det var kaos när man kom dit hur trångt som helst och det var mycket knuffande så efter ett tag gav jag upp och gick till sidan där fick man iaf luft och jag såg mycket bättre där.....blev rätt less efter ett tag man har ju bara hört tre låtar av dom och dom kom ganska utspritt och självklart så spelade dom final countdown sist men det visste man ju, efter det så hade jag riktigt ont i benen.
Efter europe så gjorde vi väl inte så mycket men var en stund i Wallmans tältet tills dom slutade spela där då skulle vi gå och äta nått och sen blev man som kvar till efter två nångång .

Igår vaknade jag av att jag hade senadrag i knävecket det har jag aldrig haft tidigare och det gjorde ont men som tur är så går det över fort. jag låg och vilade hela dagen för jag hade sån värk i nacke + käke och sen så hade jag ont i huvudet tror inte att det var så mycket att jag var bakis för då hade det kännts annorlunda och inte hållit i sig som det gjorde.
Trodde det skulle vara svårt att festa igår men jag hade fel :P
Jag hade skit kul igår blev en massa skratt och vi träffade mycket roliga människor :)
Vi började med att se Amanda Jensen och jag har som ändrat uppfattning om henne nu när man såg henne live hon var bäst av dom jag såg på festivalen, sen när vi hade sett henne så blev det att vi var i tälten och träffade folk, såg kanske tio minuter av Petter oxå men sen såg vi inge mer .......
Gårdagen var helt klart roligare än fredan :)
Jag & Linnea for inte hem föränn vid 3.40 typ ....jag lyckades få tillbaks min huvudvärk och innan jag var hemma hade jag riktigt ont i huvudet och förstod att jag var tvungen att spy för att det skulle bli bättre, och självklart gorde jag det när jag kom hem men jag fick mig iaf i säng rätt snabbt och har sovit rätt bra inatt.

Imorse skulle jag bara kolla min mobil och blev så glad för jag hade fått ett sms av Isak där det stod att bebisen hade kommit, det blev en Polly :) hon är så liten .
Han hade skickat det runt femtiden men jag måste ha sovit hårt för jag hade inte hört det.
Polly föddes 3.12, hon är 2885 g och 46 cm, änd¨om jag har mått lite dåligt som typ igår så gör det inget för jag är så glad att jag har blivit faster :)

Linser, 1 dag kvar, & Grynet :)

Idag var jag hos optikern hatar att jag är så nervös för att gå dit, det gjorde att jag hade svårt att äta lunch idag åt knappt nått nästan, sen stressade jag mig till grubban för från utisam är det ju närmare dit.
Där väntade jag bara på att få det bortgjort, det var snällt av Linnea att skjutsa mig till optikern, men hon hade oxå nära ärenden på stan och sen hjälpte jag ju henne oxå :) så det var kanske bara bra att det blev som det blev.

Men hos optikern gick det iaf bra därför hatar jag mina dåliga nerver, jag har ju börjat se dåligt med höger lins oxå men det var inte så konstigt jag var senast hos optikern i början av april allstå är båda linserna från mitten av april och det är månadslinser, att jag har sett dåligt på höger öga beror bara på att det var en gammal lins och att man då kan se lite suddigt .
På vänster lins så har jag inte haft samma styrka på mitt brytningsfel som jag borde ha det lät som jag har haft det mesta man kan ha men han skulle fixa så att jag ska få det jag behöver så då borde jag se bättre, så det blev ingen ny lins sort men det kanske kan ordna sig nu *HOPPAS*

Imorrn är det sista dagen på Utisam det känns så skönt det :)))
Sen får man förhoppningsvis vila upp sig nu dom 6 veckor jag kommer att vara ledig innan Mellansteget börjar.
Nu fattas bara att värmen ska komma så att det känns som sommar.
Imorrn & lördag blir det stadsfest och då hoppas jag att man slipper regnet, lyckades nu glömma mina regnkläder på grubban när jag for hemifrån och har inte tid att hämta dom .

Snart kommer grynet :)
15 dar kvar om inte hon/ han vill komma ut tidigare :P
Nästa vecka kommer mamma & pappa hem med valpen det känns lite spännande att träffa hon, vi har ju inte haft nån hund från början så det blir spännande.

Blir en tidig kväll ikväll är så trött! Men lite av fotbollen ska jag kanske se om jag orkar det .


Vad är fel på mina ögon?

Helgen är över och imorrn börjar sista veckan på Utisam det känns skönt det men trots det kan jag inte slappna av och vara glad .
Jag har på väldigt kort tid varit rätt orolig över saker eftersom jag har mått extra dåligt och haft mer värk en tidigare dom senaste dagrna har varit riktigt jobbiga har mått skit .
Jag har egentligen aldrig varit rädd att nått är fel på mig föränn nu, det känns som allt bara krånglar.
Nu är jag rädd att nått är fel på mina ögon.
Jag har ju tex aldrig fått till mina linser ...sen har jag på senaste varit extra torr i ögonen och jag har fått problem att se med höger öga fast jag har sett bra med det tidigare ......jag kan märka att jag ser suddigt och grumligt med glasögon och sen känns dom så konstigt ...det kan svida riktigt ordentligt om jag får vatten i ögat ....eller bara utan på .
Det kan oxå svida i ögonen när jag stoppar i linserna speciellt i höger öga som aldrig har varit nått problem, sen har jag märkt att om jag tittar mot ett speciellt håll så ser jagh skit suddigt som om det skulle vara smutsigt det är som grumligt jag har tvättat linsen flera gånger men det är likadant varje gång, självklart kan det vara linsen det är fel på för det är likadant på vänster lins som jag inte ser ett skit på ...den ända gång det kan kännas okej i ögonen är när jag droppar med linsvätska då är det bra i nån sekund :(
Varför ska verkligen ALLT krångla!?!?

Jag har optikertid på torsdag och tycker det känns jobbigt jag måste dit själv och vet inte vad jag ska säga och kommer säkert känna panik när jag är där, mamma & pappa far ju bort idag och om jag väntar tills dom är hemma kanske optikern har semester så det känns som jag måste passa på nu för jag har ju verkligen väntat så länge på få en tid där, hoppas bara att jag blir nå klokare av att ha varit där ...skulle vilja att han verkligen ser felet i båda ögonen .....det bästa skulle nog vara att byta lins sort för jag har haft samma sen i julas och det har vaerkligen bara gått dåligt .

När ska det blir sommar?
Hoppas att det blir bättre väder till stadsfesten ska ju dit både fredag & lördan så jag hoppas på att det ska iaf vara uppehåll, vet inte om jag är så pepp på att ens fara om det ska regna ...hatar regn .
Det är så typiskt att man kan vakna av att det är soligt men bara nån timme senare så spöregnar det och sen kan det åska, det ända som är positivt med att det är dåligt väder är ju att när jag har varit på utisam så har det som varit svårt att välja kläder om det har varit fint för man vill ju inte fara dit med för fina kläder och jag har som inga bra kläder för värme om man ska dit ...iofs så hatar jag regn men det är lättare att ta med regn kläder dit och det är bara en gång jag har lyckats cykla utan.

Nä, nu ska jag gå och göra annat tex försöka ta itu med mitt diskberg!

Seija

Mamma & pappa var i helgen och skulle välja vilken valp dom ville ha.
Än så länge heter valpen Seija som dom valde, visst är hon söt? :)


Jobbig period

Är inne i en jobbig period då allt känns jobbigt.
Vet inte varför .
När jag är på utisam så har det varit värst dom stunder vi har haft fika, luncher och sånt för det är ju då som folk passar på att fråga en massa frågor, jag har som kunnat koppla bort mig själv under tiden vi jobbar, jag har ju hörselkopor med musik i så jag hör ju inget, kan vara rätt störande med tanke på att folk försöker ibland prata med mig fast jag har på mig dom och eftersom jag helst av allt vill vara ifred så kan ni ju tänka mig hur mycket jag har på mig dom .
Men dom senaste veckorna så har jag som inte kunnat koppla bort mig på samma sätt det har bara kännts jobbigt till och med jobb som jag har kunnat tycka är kul för att dom är annorlunda eller det är sånna som bara kommer ibland och det är ju kul med omväxling men det tog bara nån dag så var jag less ...förra veckan fick jag byta tillbaks till ett av dom vanligare jobben .
Jag har oxå börjat störa mig på dom som kanske inte är kända för att vara så störiga .
Tror det var det som gjorde att jag blev så positiv av mötet på mellansteget, dom känner inte mig och den riktiga spärren fanns inte för det är normalt att man kan vara tyst när man träffar folk för första gången ..det jobbiga kommer nog sen så funkar det för mig att det är inte säkert saker är jobbigast första gången utan sen när det känns som att nu måste jag visa nått tex vem jag är och så .
När jag var på mötet så svarade jag ju på alla frågor dom ställde iaf försökte ...och sen så är dom ju väldigt glada och dom skämtar väldigt mycket dom som jobbar med mellansteget därför blev man glad .

På tisdag så ska vi på utflykt, man fick välja mellan olika saker och inget var särskilt lockande och jag tycker bara sånt är jobbigt, men jag tog bara nått och nu måste jag åka till Luleå på tisdag, vi ska på teknikens hus, det känns jätte jobbigt att fara dit ....inget av dom andra alternativen är så särskilt kul heller ....vill bara slippa det där .
Varför jag tycker sånt är jobbigt vet jag inte ..det bara är det .
Samma sak var det ju när dom sa att i början av mellansteget så ska vi hitta på saker för att lära känna varandra, men kunde slappna av när det var saker som ändå kändes okej och att man kanske inte ens behöver delta om tex skulle rida så behöver man ju inte göra det ..nu kom inte det upp som förslag så det lär det ju inte bli men ......

Har oxå börjat oroa mig att det är nått fel på mig eftersom jag mår konstigt, får lätt blåmärken men har nog haft det i flera år så tror inte direkt att det har blivit värre men jag vet oftast inte vart dom kommer ifrån ....mitt vänstra öga kan kännas konstigt och rycka i det .
Jag vet att det kan vara vanligt och ofarligt att det rycker men jag har kännt det både igår och idag ...sen har jag kännt av det tidigare oxå .
Nä, nu är klockan mycket och jag måste väl försöka sova ändå om det finns en massa jobbiga tankar i huvudet just nu .


Mötet igår

Just nu är jag nog inne i en svacka när jag inte har varit så social och vet inte vad det beror på och jag mår fortfarande som dåligt jämt och ständigt om det inte är värk är det annat + illamående.
Om vissa saker beror på P - pillrerna kanske det blir bättre när jag har tagit dom i typ tre månader ska iaf prova så länge, jag har iaf inte haft sånna där blödningar som jag hade på första kartan jag tog, utan jag gissar att jag får min mens som den ska denna gången .

Igår var det ett möte med mellansteget, det var pirrigt men det försvann som men jag anar att det kan bli jobbigt att försöka visa vem jag är eller vill vara .....det var kanske inte bara jag som var tyst men av dom som var där pratade dom andra rätt mycket MEN jag kan tänka mig att dom är rätt tysta när dom är bland folk ändå .
Det kom inte fram så mycket nytt, och ibland kunde jag iaf säga saker helt spontant händer väldigt sällan och då tänker jag på Utisam .
Nu kommer jag bara på en sak som jag sa helt spontant :) och det var att Isak & Idha ska ha barn, så jag skapade ett samtalsämne i typ nån minut :P men annars så sa jag bara nått när dom frågade mig om nått .
Vi pratade om vad vi skulle hitta på första veckan eller om det är i två veckor, då går det mest ut på att vi ska lära känna varandra och då ska vi göra endel utflykter och det var det vi pratade om, tror att mötet var mest för att vi skulle ha träffat varann innan vi börjar för det kom som inte fram nått jätte viktigt under mötet men det var skönt att det ändå var rätt avslappnat ...tror att jag fick mer positivenergi att träffa dom igår .
För nu är det bara nedräkning tills jag slipper Utisam för gått klarar snart inte av stället men det är ju bara två veckor kvar .
Det ända som dom inte har sagt nått om är när själva praktiken ska börja och sånt men vi får väl veta det i höst

Tror det bara är typ en vecka kvar tills mamma & pappa tar bort Tuva :( allstå våran hund.
Vet inte om jag vill veta när, men har hört innan midsommar och det är nästa vecka .
Sen far dom till spanien men när det vet jag inte och jag vet inte heller hur länge dom är borta men på vägen hem ska dom hämta en hundvalp, det är oxå en finnspets.
Anledningen att dom tar bort Tuva är att pappa har alltid velat ha en hund att jaga med och med Tuva så har det väl inte gått så bra så jag tror han har velat ge bort eller ta bort Tuva i flera år för att skaffa nån som han kan jaga med .
Mamma ska plugga i höst och då har väl hon sagt att då skulle det ha passat bra med en hundvalp för då kan hon ta han om den, sen är ju Tuva gammal tror att hon är 13 för jag tror att hon föddes i juni 1995, sen skulle då inte jag bli förvånad om hon är sjuk för hon hostar jämt så det låter som hon ska spy men det kommer inget, iofs så är hon pigg så det kanske bara är ålderdom.......men hur som helst trots att hon är väldigt hatad så tycker jag om henne för mot mig har hon då blivit väldigt snäll och kelig, jag tycker det är jobbigt att dom ska ta bort henne för en annan hund.....

Idag är det exakt en månad tills Isak & Idhas bebis är beräknad att komma :)
Så nu är det verkligen nedräkning!


Sovit/ vilat

Nu är helgen slut och det känns jobbigt när det känns som jag bara har sovit/ vilat bort den.
Jag gick och la mig efter tio torsdags trots att man var ledig i fredags men jag var trött och kände av huvudet som jag känner av mer nu är förut.
Somnade nog efter elva visste ju att jag kommer att vakna tidigt eftersom jag somnade tidigt men jag har i flera veckor tänkt att jag måste städa så jag tyckte att det skulle passa bra att vakna tidigt så jag skulle ha mycket tid över till det.

I fredags vaknade jag först innan sju och det kändes ju nästan för tidigt att stiga upp fast jag visste att jag var typ utvilad, hade svårt att somna om men lyckades och sen steg jag upp runt nio istället .
Men jag kände direkt att jag inte mådde bra och orken att städa fanns inte .
Jag hade blivit bjuden på fest i fredags, den skulle hålla till hos Kajsa eller hos sina föräldrar, dom är bortresta och då passade det bra med en fest där, vi skulle grilla och bada var det tänkt.
Men ju mer tiden gick kännde jag att jag hade jätte ont i huvudet och mycket av tiden gick åt att vila och jag blev nästan tveksam om jag ens skulle orka fara dit .
Jag gjorde mina övningar som jag fick men det kändes inte så mycket bättre, sen så tänkte jag att det kanske känns bättre när jag duschat för ibland kan det ju bli så men det blev nästan bara värre och sen mitt i allt började jag blöda näsblod och då kände jag av huvudet ännu mer just när jag blödde som tur var slutade det rätt fort att blöda men förstod som inte vad som hände eftersom det började under jag duschade och var nästan klar .
Efter det så gick jag och vilade ännu en gång och tiden gick och folket skulle börja komma till Kajsa som skulle grilla, jag fick iaf veta när maten skulle vara klar eller en tid då när dim trodde maten skulle vara klar och om jag kom då skulle jag iaf inte missa maten.
Jag vet inte vad huvudvärken beror på men jag mådde riktigt dåligt kände mig lite snurrig ibland inte så att jag trodde jag skulle svimma men som snurrig i huvudet ....sen så kommer väl kanske allt från käken och att jag har svårt att slappna av men jag blev som orolig i fredags att jag kännde av hela huvudet och mådde som jag gjorde .
Men jag bestämde mig iaf att jag skulle göra ett försök och om det skulle bli värre och inte gå skulle jag fara hem sen hade jag ju nära till mamma & pappa om jag inte skulle orka fara hem .
Först kände jag vad gör jag här? För jag mådde rätt dåligt men jag fick iaf i mig mat och det var då gått om tid när jag hade kommit dit kom ju senare än vad som var tänkt för jag inte hade orken att komma tidigare.
Jag började inte må bättre föränn jag hade börjat dricka och börjat känna av det jag drack, i efterhand är jag glad att jag for till feste´n för det var en kul kväll och jag mådde bra det var inte föränn i slutet som jag började känna huvudet igen men då var det inte så farligt .

Igår var jag inte så bakis ändå men jag låg ändå i sängen tills två nångång sen låg jag och såg på tv  tills jag orkade göra middag, sen på kvällen träffade jag Linnea .
Så gårdagen var som seg, efter att Linnea for gick jag och la mig och idag fick jag mig upp tidigt och jag ska försöka städa idag det är som på tiden att jag gör det, känner att jag mår sådär men jag borde iaf försöka städa.
Sen kanske jag far till grubban senare idag har inte varit där nått i helgen .


Hur kan folk tolka mig så fel!?

Det är lite konstigt hur folk kan tolka en.
I morse när vi hade vårat förmiddags fika, så satt det en kille vid det bord jag brukar sitta i,( ja jag har en speciell plats men det har bara blivit så det är många nadra som har det), jag har inte pratat med han så mycket inte för att jag pratar med nån där försöker ju helst vara ifred.

Har som inte fått nån bra bild av honom, han föddes normal men har varit med om en olycka och jag tror han har en hjärnskda som gör att han har problem med närminnet, sen syns det att han har varit med om något han går lite konstigt, men framförallt märker man att nått är inte som det ska med honom när han börjar prata men han är typ gift och har barn så nånstans så kan han väl vara normal.

Men hur som helst så säger han till mig att jag alltid ser glad ut och att jag alltiud har svårt att inte skratta ..hmm!?
Hur fel kan människan ha egentligen, vet inte om han driver med mig eller om han verkligen tror att jag är glad hela tiden, det är ju snarare tvärtom när jag är på utisam ...det händer att jag kan ha svårt att hålla mig för skratt om jag hör nått på radion och då gör jag allt för att inte visa det kanske att han sett det då fast jag tror mest att han flummar på
Han gillar att driva med personalen och man vet ju att han bara skämtar .

Jag blev nog väldigt uppjagad efter det där och det var skönt när jag gick därifrån, men så i slutet av dagen på eftermiddagsfikat, då börjar hon jag tycker är mest jobbig att ställa flera frågor på raken och egentligen så är inga av dom jobbiga frågor men jag får ju fram min spärr då och det blir bara jobbigt.
Som tur var så satt det två ur personalen där och dom är ju från kåge och det är oxå därifrån hon är och dom sa som till henne men efter det fikat var jag oxå uppjagad ....hatar sånna dar ....

Skavsår

Igår bestämde jag mig tillas slut att jag skulle gå till mormor & morfar för det var ju så fint väder och så långt är det inte till dom heller men jag hade typ kommit till Norrhammar kännde jag att detta går inte, då hade jag börjat känna av min högra fot, jag köpte nya skor för nån vecka sedan och har haft dom en gång tidigare men då hade jag strumpbyxor och dessutom så var det inte lika varmt ute för det var kväll.
Jag valde att vara barfota i skorna och nu har jag skavsår på båda fötterna sen har jag två blåsor på höger fot, en sitter på lilltån den andra var under foten, den sparack igår och det känns inget från den idag, som tur är hade jag skavsårs plåster hemma så jag hoppas dom hjälper och sen får jag tänka smartare nästa gång jag använder skorna .....

Idag hade jag tänkt att städa men blev inget av det när jag vaknade med huvudvärk har som inte orkat göra nått idag men har läst i en bok iaf så nått vettigt har man hunnit med, jag stannade ju hemma förra onsdag och torsdan för jag kännde av huvudet på det här settet vet inte exakt vad det beror på men chansar att det är från käken och det onda sitter i pannan för när man känner där kan det göra ont, ska försöka bli bättre på att göra övningarna jag fick från sjukgymnasten jag träffade ett tag på utisam men ibland orkar jag inte det och det är väk mest för jag inte känner nån skillnad när jag har gjort dom eller ibland gör jag det men jag ger som upp men ska prova under en längre period då kanske det ger nån effekt, nu tror jag att huvudet känns lite bättre efter att jag har duschat .

Nu ska jag kanske se på tv eller fara och handla beror på vad jag bestämmer mig för men jag får se.

RSS 2.0