10 månader idag :)

Jag fick veta igår hur mycket mina glasögon ska kosta jag kommer ju bli pank :(
Om jag inte får pengar i sommar så kan detta sluta illa :(
Men men jag har ju mitt extra konto som jag hatar ta ifrån men jag har ju inget val nu .
Glasögonen kommer att kosta 6200kr ..HJÄÄÄÄLP!!!

Idag blir Pollygumman 10 månader!
Hon har blivit stor nu :)







Glasögon, vårjacka och fixad dator :)

Idag var jag hos optikern för att skaffa nya glasögon jag har inte klarat av att ha dom jag har nu för jag ser helt enkelt för dåligt och blir lätt trött i ögonen av dom, det är inte så konstigt eftersom jag skaffade dom hösten 2004 .
Det sa oxå optikern, nu har jag minus 4, nånting på vänster och det har blviit så mycket som minus 6 nånting .
Han såg oxå att bara på nåra månader så har min syn förändras så jag måste kanske skaffa nya linser eller styrka på dom sen då när jag ska ha nya..har som märkt att jag ändå kan se dåligt med linserna men det har jag ju alltid gjort men dom här är dom bästa som jag har hittat och som det är nu så ser jag rätt okej bättre än med glasögon iaf.
Jag bestämde vilka bägar jag ska ha idag så jag får nog hämta dom nästa vecka :)

Mamma följde med mig så hon kunde vara smakråd det är kanske bra det eftersom jag inte kan se hur jag ser ut men jag fick en spegel i handen som jag använde och hoppas att det blir bra, så jag inte ser ut som en mupp när jag får dom :P
Sen efter det så for vi och leta efter en vårjacka och hittade en rätt fort på intersport :)
Följde sen med mamma till grubban och åt hemmagjorda kroppkakor, sen började vi prata om min dator igen och om allt som krånglar ....pappa sa att han kunde komma imorrn och fixa det om det skulle regna ..eller han skulle se om han kunde fixa det.
Men det blev att han skjutsade hem mig ikväll för att det regnade, sen har han faktiskt lyckats fixa så jag kan se på tv nu på datorn :)

Tycker den här tjejen är så söt!:)


Blogg tips

Jag vill tipsa om en blogg som är bra.
Det är en tjej som skriver om hur hon och hennes sambo försöker skaffa barn, dom kan inte få barn den vanilga vägen så dom ska prova med provrörsbefruktining, IVF som det tydligen heter.
Hon skriver det på ett roligt sätt och det är det som är meningen ....hon har just startat den om ni vill läsa.
http://innandufanns.blogg.se/

Branden

Har fått veta nu att killen som var med om branden på sjungande har avlidit av sina brännskador.
Har fått höra av en tjej som går mellansteget som oxå bor på sjungande, killen bodde bara i huset bakanför mig så därför var det inte konstigt att jag kände rök lukt,tjejen sa iaf att han hade klagat över att han hade fel på elen och hade gjort en fel anmälan men inte fått hjälp det är så onödigt att sånt här ska hända killen var ju  min ålder 25 ..jag har inte fyllt ännu men det är ju inte långt kvar ..
Vet inte vem det var men kan kan ju veta och det är så hemst .
Sen tänker man ju om det skulle brinna i sin egen lägenhet vilken panik man måste ha .
Ni som vet hur min lägenhet ser ut, han hade ju likadan typ det var nog en etta han vaknade säkert och sen fick panik och sen slog han sönder mitten fönstret sen kom han ut på balkongen och sen hoppade han ut men han hade för mycket brännskador han låg på marken när räddningstjänsten kom :(

Skönt med solen :)

Idag så har jag varit på efyran på sånna där träffar som jag kommer att ha men jag tror att snart så har vi kommit fram till nån lösning och det är vad som ska hända efter mellansteget.
Det vi har pratat om nu är att jag ska försöka få nått städjobb och då är allternativet att städa i arbertslag det har jag iaf kommit fram till efter att jag har varit och städat.
Det jag måste bestämma mig är om jag ska vända mig till handikapp och få en individplacering och då kan man ju i princip hamna varsom helst men dom vet ju att jag aldrig mer ska vara på nått ställe som utisam, men om man väler det så får man ju aktivitetsersättning.
Men jag får ju välja mer själv då mina arbetstider och sen får jag ha en handledare.
Om jag väljer att vända mig till arbetsförmedlingen kan det ju ta en evighet att få jobb och då kanske man inte får lika mycket frihet eller man kan ju inte bestämma lika mycket och sen kanske man inte kan få lika mycket hjälp .
Blev kanske krångligt skrivet men jag är sämst på att förklara mig .

Jag fick sen veta mer om Göteborg, dom är jätte glada att vi ska komma för det är inga mer från norrland som ska dit så dom tycker det ska bli kul att vi ska komma dit :)
vi är ju åtta tjejer som ska dit + 2 ledare..det är inte bara vi fyra från mellansteget som ska dit utan det är en tjej som gick det förra året och sen nån som ska börja det till hösten osv.....så det är fyra stycken som jag inte känner.
Jag tycker självklart att det ska bli kul att fara dit men oxå jätte nervöst, får en klump i magen när jag tänker på det men jag är säker på att jag inte är ensam och får försöka tänka på det så kanske det går bättre men jag tycker det är jobbigt att fara nånstans när jag inte känner trygghet .....
Men det kanske går bättre än vad jag tror oxå kan vara så .

Det är så skönt att solen har kommit fram idag trodde det skulle bli en skit dag och det skulle vara så tyspisit för dom senaste gångerna jag har varit här på grubban så har det varit pissväder just när jag ska hem men nu måste det ju vara värme rekord eller nått ...jag svettades som vanligt skit mcyket av den lilla cykel turen från sjungande till efyran idag ..var typ dränkt i svett usch hoppas det blir bättre snart ....
Är jätte varmt här inne så jag ska gå ut tror jag.
Vi ska äta grillat till middag idag :)

Svettas & svettas

Eftersom jag avslutade min praktik i fredags så hajag haft en konstig vecka i  veckan, i måndags var jag helt ledig, men i tisdags var jag väl oxå ledig men skulle träffa ledaren från mellansteget, vi skulle till din sko och få veta omdömerna men vi fick bara papprerna sen for vi till efyran och pratade.
Jag tror att det är slut med praktik för min del och jag skulle tycka det är skönt att slippa det nu är som jobbigt att börja om på ett nytt ställe igen för fjärde gången det är ju trots allt bara nåra veckor kvar av mellansteget så det klarar jag ju av sen är det som vanligt på onsdagar att vi ska vara på efyran.
Jag har varit ledig idag men ska på möte imorrn på efyran och träffa två av ledarna för att bestämma hur jag vill göra med mitt liv och så ....dom hade nåra ideer allstå vad jag vill göra efter mellansteget och sånt.
Men det är inte föränn vid elva så jag får sovmorgon :)

Vi har fått veta att vi slutar 10 juni två dar efter att vi tjejer har kommit hem från göteborg.
Jag är lite rädd att jag inte ska få nåra pengar i sommar, i februari tror jag det var då fick jag veta av min handläggare från försäkringskassan att aktivitetsersättningen går ut i juni och då måste man ju förnya det där och man måste vara rätt snabb med det jag, mamma och pappa fyllde i det där tillsammans i god tid men jag måste ha läkariintyg från klockarberget därför måste jag ha en tid för att få intyget .
Pappa ringde dit för att fixa det och det var ju säkert två månader sedan och ännu har jag inte fått nån tid...jag är nu rädd att det ska ta ännu längre tid att få aktivitetsersättningen så därför så kanske jag blir utan i sommar:(
men hoppas att det inte ska ha nån inverkan på det men jag har fått papper från hon från försäkringskassan om att hon ville ha läakrintyget så snabbt som möjligt....är väldigt less på att ALLT ska bara jävlas jämt.

Jag är oxå inne i period när jag bara svettas och svettas jag kan inte göra nått utan att svettas .
Har altid varit varmlivad men nu har det blivit värre jag kan inte göra nått utan att svettas ....det hjälper inte att duscha är ändå kall svettig ....och om jag då ska gå ut så dröjer det inte länge utan jag är genomsvettig.
Jag vaknar ju av att jag är varm på mornarna men det vet jag ju är att det är för varmt i min lägenhet och att jag inte vet hur man stänger av värmen eller man kan bara ha på och av värmen i min lägenhet skit dåligt ..sen har jag morgon sol så därför så värms det ju av det .

Nä, nu måste jag sova!!



Otäckt

Igår blev det fest. Följde med Linnea & Kajsa till en en stuga men har glömt vart vi var :P
Jag hade svårt att bestämma mig om jag skulle dit men jag följde ändå med och jag tyckte att det var rätt kul där.
Blev att jag kom hem rätt tidigit men eftersom vi var borta någerst så fick vi ju skjuts hem och därför fick jag ta en bil som skulle åka den tiden.

Jag vaknar alltid tidiigt när jag är bakis.
Imorse var det halv åtta tror jag.
Har haft ont i huvudet hela dagen så jag har iaf sluppit spy men det är så jobbigt när huvudvärken inte vill släppa.

Jag brukar tycka det är skönt att få in friskluft då jag är bakis.
Jag hörde att det hade hänt nåt för det kom ambulanser eller man hörde att det var mer bilar men jag tänkte inte på det föränn jag började känna rök ..kan som beskrivas som att ha en lägereld inomhus .

Då kopplade jag ihop att det måste ju ha hänt nått och att det brinner nånstans.
Nu har jag ju läst att det har brunnit i en lägenhet här på sjungande till och med på orkestervägen, läste på norran nu att killen som bodde där är i min ålder och är livshotande brännskadad så han kämpar för sitt liv nu.
Väldigt otäckt sånt där .....

Sista dagen på din sko

Har gjort min sista dag på din sko nu och det kändes tråkigt på nått vis, dom är så roliga där så det blir avslappnat.
Det var så att jag var inte riktigt säker om det var min sista dag idag men så kom hon från mellansteget in och då så blev det ju bestämt att jag slutade idag, dom skulle tydligen få mer praktikanter till veckan så därför kunde jag inte fortsätta.

Jag är ledig på måndag men sen på tisdag så ska jag och hon från mellansteget till din sko så ska jag få mina omdömen sen ska vi fara till efyran och prata.
Sen på onsdag är det ju som vanligt med mellansteget och då får vi väl prata mer om hur det blir sen.
Kanske kan det vara så att jag har haft praktik klart nu men det får vi se ....det kan vara svårt att få praktik nu så jag ska kanske ha tur att få nått .
Men först och främst så måste jag ju komma på vart man kan vara och det är svårt men dom har kanske nå tips det har dom ju haft alla gånger hittills.

Jag fick en t.-shirt och foppa skor av din sko, vet inte om skorna passar men det är ju alltid bra med t-shirt det har jag dåligt av.
Nu har jag fått tre tröjor av dom ställen jag har varit på :P
skorna kan vara för små men jag får väl se om jag använder dom ..kan ju vara så att jag är ovan vid dom .

Nu ska jag gå och sova för jag ska tvätta imorrn och jag är jätte trött.



Utmanad!

1. Hur gammal är du om fem år? Snart 30
2. Vem var den sista du träffade? Just nu är jag på grubban och det är bara mamma hemma så det är väl hon.
3. Hur lång är du? 165 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? i måndags såg jag Damernas Detektivbyrå med Isak, Idha, mamma och pappa.
5. Vem ringde du senast? Jag vet inte, det ringer inte ofta hos mig så jag kom inte ihåg.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Jag hjälpte Kajsa med att skicka sms till Linnea & Annika.
7. Vad är helgens planer? Jag ska tvätta imorrn, men annars blir det nog lugnt kanske ska träffa Linnea & Kajsa :)
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Skicka sms
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? Just nu för jag är hos henne på grubban.
11. Vilken ögonfärg har du? Bruna
12. När vaknade du idag? 8.30
13. Har du någon gång hittat en katt? Nope inte det.
14. Vilken är din favoritplats? Vet ej
15. Vilken plats föredrar du minst? Vet inte där heller
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Ja, man vet ju aldrig men jag tror jag fortfarande bor här i Skellefteå.
17. Vad skrämde dig som barn? Jag var väldigt hundrädd som liten.
18. Vem fick dig att skratta senast? Det var dom som jobbar på din sko dom kan verkligen vara roliga :)
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja
20. Har du stationär eller bärbar dator? Jag har en stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med kläder
22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag har två stycken.
23. Hur många landskap har du bott i? Jag har väl bott i ett.
24. Har du någong gång spytt på någon? Nä, inte vad jag kan komma på.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Jag vill helst slippa vara barfota
26. Är du social? Hmm, det beror på hur man ser det men ändå om jag inte säger så mycket så vill jag ju vara runt människor.
27. Vilken är din favoritglass? Hmm, vet inte
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Jag skulle resa nånstans
29. Tycker du om kinamat? jag har ätit det väldigt sällan, men det går nog att äta :)
30. Tycker du om kaffe? Nej, men tydligen så tyckte jag om att dricka sumpen när jag var liten :P
31. Vad dricker du till frukost? Te
32. Sover du på någon särskild sida? Jag somnar nog på sidan eller på rygg
33. Kan du spela poker? Nej, är väldigt ointresserad av det.
34. Tycker du om att mysa? Ja, men gör det väldigt sällan.
35. Är du en beroendemänniska? Hmm, vet inte !?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nä, det gör jag inte.
37. Vill du ha barn? Jo, det vill jag.
38. Kan du några andra språk än svenska? Jag är väldigt dålig på språk
39.Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Nöjen
42. Äger du dyra smycken? Nä, det gör jag väl inte.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej det har jag inte gjort.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Jag åt en banan
45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj för svårt :P
46. Välj ett ärr på din kropp? Jag har nästan inga ärr.
47. Vad har du för ringsignal? SOS -ABBA
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Kanske endel om mamma har sparat dom.
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild? Den togs hos Kajsa när hon fyllde 23 år förra året.
51. Kan du byta olja på bilen? Nej jag har inte ens körkort så det kan jag inte .
52. Har du fått fortkörningsböter? Nope har inget körtkort
53. Vilken var den senaste bok du läste? Män som hatar kvinnor - Stieg Larsson
54. Läser du dagstidningen? Jag brukar gå in på norrans hemsida varje dag men jag läser väl inte så mycket.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Näe, aldrig
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rixfm
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Oj, det är ju inte ofta jag skriver nått på ett papper så det minns jag inte.
59. När var du i kyrkan senast? Räknas kapell? Isåfall i november på mormors begravning.
60. Vilka personer utmanar du: Jag vet inte vilka som läser min blogg så det får jag ta och fundera på.

Inte den bästa dagen

Den här dagen har väl inte varit allt för rolig.
Mådde som jag brukar när jag vaknar med värk i käke och huvud men jag ska inte vara borta nå mer från min praktik som avlutas nu på fredag det har ju redan gått bort 4 dar av mina 12 dar som jag skulle ha haft praktik dels för jag var hemma för jag mådde dåligt första veckan jag var där då var jag bara där två dar, sen har det ju varit påsklov.

Men jag fick väl mer energi av att ha ätit frukost sen var det ju så fint väder.
När jag kom till din sko så förstod jag väl att jag inte skulle få göra nått "kul" för hon som jobbade då, dom är bara en tills lunch, hon ger mig alltid typ samma jobb och det är att knyta skosnören och fixa till skorna .
När jag hade gjort det så fick jag dammtorka alla hyllor i affären ...
jag svettas hela dagen och var helt slut.
Kan väl säga att det var väldigt skönt när jag väl tog min lunch och sen efter det så var det bara en timme kvar tills jag slutade för jag tog lunch mycket senare än vad jag brukar , men under den timmen så fortsatte jag ju att dammtorka hyllorna så jag hoppas vekligen att jag får göra annat på torsdag när jag ska dit .

Imorrn blir det mellansteget och jag hoppas vekligen att det inte är lika tjatigt som vanligt att vissa inte kan släppa vissa saker och tjatar om samma sak varenda gång är välidgt less på vissa som är där och att det är som så tjatigt ibland .. det är rätt ovärt det vi gör ..speciellt efter lunch kan hända ibland att vi inte gör ett skit .
Jag hoppas att när vi avslutar mellansteget att jag ska ha haft nått ur det hela och att jag har lärt mig nått men nu känns det inte så .

Påsken

Jag borde gå och sova nu men är nog lite uppjagad för att kunna sova, som tur är ju att jag börjar 10.00 så jag kan stiga upp 8.30.
Har blivit en lugn påsk men det var skönt det.
Jag har sovit dåligt i två nätter nu oh varit seg för jag är lite förkyld.
Har varit mycket på grubban, i lördags blev det påskmiddag med Mamma, pappa, Isak,Idha, Polly, Åsa och Tommy.
Det var trevligt det .

Vaknade igår med jätte ont i huvudet och halsen :( så den dagen var jätte seg.
För jag hade haft svårt att sova så jag var inte pigg, men pappa skulle komma och se om han förstod varför vissa saker på datorn inte funkade men istället för att fixa felet gjorde han det värre :( så nu kan jag inte se på tv på datorn inte heller youtube...men han fixade iaf till ljudet så nu låter det som det ska .

Har varit på grubban ikväll kom hem för ca 50 min sen ....när jag cyklade hem och kom till lejonströmsbron så såg jag en idiot som måste ha kört från södra sidan och kommit på sig själv när han kom till bron med att det inte går att köra den vägen för dom har gjort bron enkelriktat men istället för att vända om vad tror ni han/ hon gör???
Jo, backar hela vägen till norra sidan ..IDIOT men samtidigt kan man ju förstå hur det känns att beöva köra en jävla omväg för att komma dit dom ska.


Bild på en busig Polly! :)

Fick sluta tidigt :)

Fick sluta runt 12.30 idag :)
men det var för att det fanns inget att göra och det hände typ nada på stället ändå om det var folk i affären så var det inte många som handlade nått eller ville ha hjälp..iofs så är det ju inte så lätt för mig att hjälpa dom men ändå det var som dött ..vi stod som bara där vid kassan och gjorde nada.
Men hon som jobbade där var inte själv hon hade sin sambo där tror jag det var så själv blev hon inte .

Nu är jag på grubban, ville se en film men får inte igång dvd:n så det blev inget med det .
Mamma är ute med Seja så jag är som själv här ....tror pappa kan vara hemma och sova men är inte säker men hans jacka är då hemma så det verkar lurt .

Senare idag kommer iaf Isak, Idha och Polly!
Det ska bli kul ändå om det var en vecka sedan sist jag såg dom så hann jag ju som inte träffa dom nå länge eller jo Polly hann jag ju träffa :)

Är bjuden på fest på lördag men vet ännu inte hur det ser ut i helgen så jag har ännu inte tackat ja till den, kan vara så att det är påskmiddag då men har inte hört nått.
Är festsugen men jag får väl vänta till nästa gång nån frågar om fest om det inte blir den här veckan, är ju skönt att bara ta det lugnt oxå och sen slippa bakisångesten som man kan få .

Göteborg

Musiken och bilderna är tillbaks nu på min dator men jag är ändå inte nöjd över min dator.
Så fort nått är fixat är det nått annat krångel, nu orkar jag inte ens skriva om vad för det är endel som jag vill ska bli fixat för att jag ska bli nöjd och jag lär väl få köpa en ny dator eller få tillbaks windows helt och hållet för att jag ska vara nöjd.

Förra veckan var jag bara på praktiken tisdag och torsdag, mådde som konstigt förra veckan så jag var hemma måndag och fredag, onsdagar så är jag ju aldrig på praktik utan då är vi mellansteget.
Den här veckan bli ju oxå kort för det är påsk, men då har jag ju iaf gjort alla dar den här veckan, sen nästa vecka är ju min sista vecka på din sko.

Nu är det iaf klart att vi åker till Göteborg, dom har bokat tåg dit nu.
Vi åker dit i början av juni, vi åker dit torsdagkväll och kommer att komma hem måndagmorgon.







Funkar rätt bra :)

Igår kom pappa och hans jobbarkompis och skulle hjälpa mig med datorn men det funkade inte som dom hade hoppats så nu är datorn hos pappas jobbarkompis, men men jag är bara glad om dom kan få tillbaks mina bilder och min musik så jag klarar mig utan dator tills det blir fixat men ha sa att jag skulle få tillbaks den idag men det får jag väl se .

Är nu på grubban och lyssnar på musik :)
Har gjort min andra dag på din sko och det gick bra, kändes bara lite jobbigt att hon som var där från början och jobbade hade jag inte träffat förut ..elelr jo när jag gick dit och berätta att jag skulle ha min praktik där då tog hon emot dom uppgofterna för att hon skulle ge dom till chefen.
Jag tycker att jag är gladare nu är förut ..det känns på nått sätt bättre och det är nog att man är bland folk på ett anat sätt än när man städar ....förstår inte själv varför det blir så .
Jag passar inte att jobba i en affär men det går iaf bra att ha praktik där ..har lyckats få fram det mesta jag måste ha sagt till dom om jag måste säga nått .

Idag kommer Isak, Idha & Polly hit :)
mamma & pappa ska vara barnvakt till Polly medans Isak & Idha är på teater.

RSS 2.0